Допълнителна информация
Разновидност | |
---|---|
Категория Вино |
28.09 лв.
Сортове: Пруноло, Мерло, Канайоло Дегустационни характеристики: Sabazio Vino Rosso di Montepulciano притежава свежестта, свързана с традиционния сорт Sangiovese, заедно с живи аромати, характерни за Merlot в уникален израз на вековната територия на Montepulciano. Виното носи името си от Сабатино Лули, известен като "Сабаций", монах от абатството Монтепулчано, който пръв дава указания как да се произвежда вино от местните сортове.Tenuta La Bracesca. Името на имението идва от историческата ферма, която някога е била там, собственост на граф Брачи, чийто герб се появява на логото на имението; ръка, покрита с броня, размахваща меч. Marchesi Antinori придобива имението през 1990 г. Имотът се простира на площ от 508 хектара (1255 акра), а лозята покриват площ от 340 хектара (840 акра), разделени на два блока: първият е 366 хектара (904 акра), от които 237 (585 акра) са засадени с лозя и се намира на границата между градовете Монтепулчано и Кортона. Другият блок е 142 хектара (350 акра), от които 103 (254 акра) са засадени с лозя, той се простира чак до Монтепулчано, обхващайки три от най-известните парцели земя, известни с производството на страхотни червени вина: Червоняно, Санта Пиа и Грачано.Набраното грозде е занесено в избата, отстранено от дръжките и внимателно смачкано. Мъстта се прехвърля в резервоари от неръждаема стомана с контролирана температура, където се извършва алкохолна ферментация при температура, която не надвишава 28 °C (82 °F), за да се запази и засили ароматния профил на всеки сорт грозде. Sabazio беше оставен да отлежава в съдове от неръждаема стомана, където се проведе ябълчно-лактична ферментация и продължи да отлежава приблизително 4 месеца преди бутилиране в края на пролетта на 2021 г.Виното е рубиненочервено на цвят. Носът му предлага завладяващи свежи нотки на червени плодове, череши и малини и приятни балсамови усещания. На вкус е меко с кадифени танини, които придружават приятно пикантен и свеж финал. Послевкусът връща плодовите усещания, възприети първоначално на носа. Отлично съчетание със зеленчуци на скара, консервирано месо, Прошуто, салами, доматен сос, зрели сирена: Пекорино, Пармиджано, Асиаго, Тоскански специалитети: Риболита (обилна супа), Bistecca Fiorentina (Флорентинска пържола), Ризото (с месо или гъбен сос), Полента с черен трюфел.
Италия1-9 | 10+ | |
28.09 лв. | 28.09 лв. |
Отзиви
Все още няма отзиви.